Door op 5 februari 2015

Nuth & Omstreken : ingezonden brief einde koude oorlog

Einde koude oorlog in Nuth

Met deze tekst kopt het Limburgs Dagblad groot in de zaterdageditie van 17 januari jongstleden.

In het artikel wordt uiteengezet waarom de oppositie in de gemeenteraad van Nuth sedert 13 november 2014 de raadszaal in Nuth heeft verlaten. Volgens de schrijver komt hier tijdens de raadsvergadering van 3 februari 2015 een einde aan en zullen alle raadszetels weer bezet zijn. De democratie heeft gezegevierd en de raadsleden gaan weer aan het werk waarvoor ze door de burgers zijn gekozen. Jawel door en voor de burgers. Als PvdA raadslid ben ik blij dat de raad weer voltallig aan de slag gaat.

In de afgelopen periode kreeg ik vaak de vraag waarom de PvdA, toch ook deel uitmakend van de oppositie, niet mee was opgestapt. Klopt, de PvdA is op papier ook een oppositiepartij en natuurlijk is de PvdA zwaar teleurgesteld door de laatste verkiezingsuitslag waardoor de PvdA ook geen deel meer uitmaakt van de coalitie. Maar ik ga niet in mijn eentje zitten mokken. Als ook ik in de raads- tevens begrotingsvergadering van 13 november 2014 was opgestapt dan was de begroting 2015 niet tijdig goedgekeurd en was Nuth door de toezichthoudende provincie opgescheept met een jaar lang preventief toezicht. Wie is daar nou mee gebaat? De burgers zeker niet en daar doen we het toch voor..

Eind goed al goed? De PvdA kijkt vooruit en hoopt op een constructieve samenwerking in de raad, goed voor de burgers en goed voor Nuth.

Funs Pluijmaekers

PvdA-raadslid in Nuth.